ВИСОКА ГРАЂЕВИНСКО · ГЕОДЕТСКА ШКОЛА БЕОГРАД

Само по ВГГШ

Актуелности

In memoriam

In memoriam Zoran Zivkovic

Мр Зоран Живковић, дугогодишњи предавач Високе грађевинско-геодетске школе, наш драги колега и добар пријатељ изненада је преминуо дана 26.05.2023. године.

Сахрана ће се обавити у уторак 30.05.2023. године на Новом бежанијском гробљу у 11.45. часова. Опело почиње у 11.15 часова.
Зоран је рођен 07.09.1964. године у месту Биниће, Општина Рашка, од оца Радослава и мајке Радосаве. Ожењен је Горицом са којом има троје деце Ирину, Христину и Уроша.
У Београду је завршио основну школу Бранко Радичевић и Архитектонску техничку школу. Дипломирао је на Архитектонском факултету Универзитета у Београду 1992. године. Магистрирао је 2013. године на Архитектонско-грађевинском факултету у Бањој Луци. Положио је стручни испит 1998. године. Поседовао је  лиценцу Инжењерске коморе Србије за одговорног пројектанта архитектонских пројеката, уређења слободних простора и унутрашњих инсталација водовода и канализације као и лиценцу за одговорног извођача радова објеката високоградње и унутрашњих инсталација водовода и канализације.

Од 1993. до 2001. године био је запослен као професор у Архитектонској техничкој школи у Београду. У периоду од 2000-2001. године обављао је и функцију помоћника директора школе. Од  2001. године радио је у Високој  грађевинско-геодетској школи у Београду (сада Одсеку у Академији техничко-уметничких струковних студија Београд), као предавач на предметима Пројектовање, Основе пројектовања, Савремена архитектура и Реконструкција објеката. У два мандата је био биран за члана Савета Високе гађевинско-геодетске школе, а обављао је и функцију руководиоца студијског програма Архитектура.
Током богате каријере био је веома ангажован у привреди и то на идејним пројектима, пројектима за грађевинску дозволу, урбанистичким пројектима, пројектима ентеријера, дизајнерским пројектима као и на пословима надзора над извођењем радова.

Аутор је десетак научних радова а био је и рецензент четири уџбеника. Ментор за израду дипломских радова био је 130 пута а преко 90 пута је учествовао као члан комисије за одбрану дипломских радова студената. Три пута је био члан комсије за одбрану мастер радова.
Важније од свега наведеног, Зоран Живковић био је диван човек омиљен међу студентима и колегама. Његовим изненадним одласком остали смо без сјајног наставника и великог џентлмена. Заувек ћемо чувати сећање на нашег Зорана и дивно време које смо провели заједно.